Uit onderzoek is gebleken dat fysische inactiviteit of pijn kan leiden tot het deactiveren van één of meerdere spieren, waardoor andere spieren geneigd worden om te compenseren en hierdoor overbelast raken. Dit leidt vaak tot bewegingsdysfuncties en/of pijn.


Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, dat deze problematiek succesvol behandeld, gaat deze spieren terug activeren. Men maakt gebruik van suspensie training, d.m.v instabiele koorden en eigen lichaamsgewicht.
Hierdoor krijgen we vaak in de eerste behandeling een daling of verdwijnen van de klachten. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.
Het doel is om de interactie tussen hersenen, receptoren en spieren te optimaliseren. D.m.v training worden de motor units terug tot een normaal functioneren gebracht.Door het toedienen van gecontroleerde, verantwoorde vibraties op de touwen veroorzaakt men zo veel extra impulsen dat het sensorimotor systeem zodanig activeert dat de patiënt zich vaak in één behandeling in een ander (beter) bewegingspatroon bevindt. Door het opwekken van deze ‘slapende spieren’ bekomen we vaak spectaculaire resultaten!

Redcord is een evidence based concept, gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties. Diverse universiteiten en faculteiten verzekeren met nieuwe studies de verdere ontwikkeling van het concept.

Anders dan standaard krachttraining werkt Redcord core-stabiliy training 3- dimensioneel. Deze functionele en transfererende oefeningen naar elke sportdicipline, geven meer kracht, balans, coördinatie en core-stability dan elke conventionele methode. Diverse studies hebben reeds meermaals uitgewezen dat trainen met instabiele touwen blessures voorkomen en prestaties bevorderen.
Voor vele topatleten in binnen- en buitenland is Redcord een onmisbaar deel van hun oefenprogrammaBellavista Wellness Resort